Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- خطر مکمل‌های غیرمجاز در باشگاه‌های ورزشی اطلاع رسانی می‌شود، بیشتر «پزشکان» زیر «خط فقر» هستند، هزینه‌های چشم پزشکی گران است، افزایش شدید مصرف پلاکت در ایران، سیل و شکست‌های اقتصادی باعث افزایش آمار افسردگی می‌شود و ... گزیده‌ای از اخبار درج شده در بسته سلامت امروز است.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، خطر مکمل‌های غیرمجاز در باشگاه‌های ورزشی اطلاع رسانی می‌شود، بیشتر «پزشکان» زیر «خط فقر» هستند، هزینه‌های چشم پزشکی گران است، افزایش شدید مصرف پلاکت در ایران، سیل و شکست‌های اقتصادی باعث افزایش آمار افسردگی می‌شود و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. گزیده‌ای از اخبار درج شده در بسته سلامت امروز است که در ادامه می‌خوانید.

 

 

• خطر مکمل‌های غیرمجاز در باشگاه‌های ورزشی اطلاع رسانی می‌شود
مدیرکل امور فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو، گفت: عوارض مکمل‌های غیرمجاز در باشگاه‌های ورزشی اطلاع رسانی می‌شود و در حال طراحی پوستر‌هایی هستیم که پس از چاپ در فضای داخل باشگاه‌ها نصب شود. مهناز خانوی افزود: این اطلاع رسانی‌ها با این هدف صورت می‌گیرد که به ورزشکاران اطلاع داده شود که استفاده از مکمل بدون تجویز پزشک یا متخصص تغذیه و بدون تهیه از داروخانه عوارض جدی دارد. وی تاکید کرد: مکمل‌های تغذیه‌ای چه تولید داخل و چه وارداتی باید برچسب اصالت داشته باشد؛ فرآورده‌ای که برچسب اصالت ندارد یا هنگام تست برچسب اصالت، اطلاعات آن منطبق بر اطلاعات محصول نیست، از وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو قاچاق و تقلبی محسوب می‌شود.

• بیشتر «پزشکان» زیر «خط فقر» هستند
رئیس انجمن متخصصان داخلی با بیان اینکه حدود ۱۵ تا ۲۵ هزار نفر از پزشکان به دلیل اینکه درآمد کافی نداشته‌اند برای دریافت پروانه مراجعه نکرده و در اثر فقر به کار‌های دیگر رجوع کرده اند، گفت: تنها ۵ درصد پزشکان درآمد بالایی دارند. به گزارش فارس، ایرج خسرونیا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه «چرا درآمد پزشکان از سایر اقشار جامعه بیشتر است؟»، اظهار داشت: حدود ۱۵ تا ۲۵ هزار نفر از پزشکان ما برای دریافت پروانه مراجعه نکرده و از دایره درمان خارج شده‌اند؛ آن هم به دلیل اینکه درآمد کافی نداشته و در اثر فقر به کار‌های دیگر رجوع کردند؛ بنابراین اگر پزشکی درآمد داشت این تعداد شغل خود را ترک نمی‌کردند و به شغل دیگری روی نمی‌آوردند.

• هزینه‌های چشم پزشکی گران است
رئیس انجمن چشم پزشکی ایران، با اشاره به اینکه ارز دولتی برای واردات تجهیزات چشم پزشکی اختصاص داده نمی‌شود، گفت: این وضعیت باعث افزایش هزینه‌های چشم پزشکی می‌شود. محمود جباروند با عنوان این مطلب که مراکز چشم پزشکی در سال گذشته با مشکلات زیادی مواجه شدند، اظهارداشت: در سال گذشته، به دنبال نوسانات ارزی، گروه چشم پزشکی از خرید تجهیزات با ارز دولتی محروم شد. به گزارش فارس، وی با اشاره به اینکه مراکز چشم پزشکی قدرت خرید تجهیزات مورد نیاز را ندارند، گفت: حرفه چشم پزشکی همواره تعرفه‌ها را رعایت کرده و هرگز زیر میزی نداشته است؛ بنابراین انتظار داریم، دولت در زمینه تأمین تجهیزات چشم پزشکی با قیمت مناسب، همکاری لازم را داشته باشد.

• افزایش شدید مصرف پلاکت در ایران
مدیرعامل سازمان انتقال خون با پیشبینی بحران پلاسما در دنیا به خاطر خواص درمانی جدیدی که برای IVIG کشف شده است گفت: هرچه سریعتر نیاز داریم در این زمینه به خودکفایی برسیم. همچنین سازمان جهانی بهداشت تاکید دارد که هر منطقه از پلاسمای خود استفاده کند تا جلوی انتقال بیماری‌های بومی گرفته شود. پورفتح اله همچنین خبر از افزایش شدید مصرف پلاکت در ایران در اثر پدیده سالمندی داد و گفت: طی ۱۰ سال گذشته از ۴۰۰ هزار واحد به یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد افزایش یافته و فرهنگ اهدا به شیوه فرزیس باید جایگزین اهدای خون کامل شود تا نیاز‌های پیش رو قابل رفع باشد. به گزارش تسنیم، وی احداث مراکز جامعه اهدای خون که قادر به دریافت پلاکت گلبول قرمز و سلول‌های بنیادی هستند را دستاورد مهم سازمان انتقال خون دانست و افزود: باید جذب و انتخاب اهدا کنندگان مغز استخوان را در دستور کار خود قرار دهیم.

• سیل و شکست‌های اقتصادی باعث افزایش آمار افسردگی می‌شود
معاون دفتر سلامت روان وزارت بهداشت گفت: آسیب‌های اجتماعی مانند جنگ، سیل، زلزله و شکست‌های اقتصادی می‌تواند باعث مبتلا شدن افراد به افسردگی شود که لازم است مدیریت استرس و مهارت‌های تاب آوری برای پیشگیری از بروز این مسائل به افراد جامعه آموزش داده شود. به گزارش ایرنا، علی اسدی درباره تاثیر عوامل اجتماعی بر بروز بیماری‌های روان پزشکی توضیح داد: آسیب‌ها و عوامل اجتماعی بر بروز بیماری‌های روان پزشکی از جمله افسردگی و اختلالات افتراقی تاثیرگذار هستند. وقتی فشار‌های اجتماعی و اقتصادی شکل می‌گیرد، می‌تواند به عنوان عوامل خطر بروز بیماری‌های روان پزشکی محسوب شود.

• کمبود پرستار در بیمارستان‌های تامین اجتماعی جبران می‌شود
سرپرست سازمان تامین اجتماعی گفت: ۱۵ هزار پرستار در بیمارستان‌های تامین اجتماعی مشغول کار هستند، اما کمبود نیروی پرستار مشهود است که برای جبران این کمبود در مراکز درمانی این سازمان امسال اقدامات لازم صورت می‌گیرد. محمد حسن زدا افزود: اکنون حدود ۷۰ هزار نیروی انسانی در بخش‌های درمانی و بیمه‌ای این سازمان مشغول فعالیت هستند. برخی پرستاران از کمبود نیرو گلایه‌هایی دارند که این کمبود‌ها را با جذب نیروی جدید در سال‌های آینده جبران خواهیم کرد. وی ادامه داد: برای رفع مشکلات در سازمان تامین اجتماعی مطالعات جامعی انجام شده است و به طور قطع به سمت حل مشکلات پیش می‌رویم. رفع مشکلات درمانی به ویژه موضوع کمبود پرستاران تنها با بودجه حل نمی‌شود؛ برخی مواقع باید به جمع آن‌ها رفت، درد دل‌های آن‌ها را شنید.

• دپوی دارو‌های "خاص" و "کمیاب" بیماران مناطق سیل‌زده تا پایان خرداد
رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت اعلام کرد که دارو‌های بیماران خاص مناطق سیل‌زده تا پایان خرداد تامین و دپو شده است. مهدی شادنوش درباره وضعیت بیماران و به ویژه بیماران خاص در مناطق سیل‌زده کشور، گفت: از لحظات ابتدایی بروز سیل، به دنبال اقدامات انجام شده و با پیگیری همکاران‌مان در وزارت بهداشت، وضعیت بیماران ساماندهی شد.وی افزود: بالاخره بیماران ما باید داروهایشان را دریافت کنند. وقتی مال و اموال‌شان را در خانه‌هایشان گذاشتند و بیرون آمدند به تبع داروهایشان را هم نتوانستند با خود ببرند. در عین حال در برخی مناطق دارو‌ها تحت تاثیر سیل از بین رفته‌اند. بر همین اساس ما دارو‌های بیماران را تامین کردیم و تا پایان خرداد ماه همه دارو‌های خاص و کمیاب، دپو و تامین شده‌اند.

• آسیبی که سفیدکننده‌های دندان به‌جا می‌گذارند
محصولات سفیدکننده دندان به پروتئین موجود در بافت زیرین مینای دندان آسیب می‌زند. متخصصان بر اساس مطالعه‌ای که روی محصولات سفید کننده دندان انجام دادند، دریافتند این محصولات که حاوی هیدروژن پراکسید یا آب‌اکسیژنه هستند به بافت عاج دندان که زیر مینای دندان قرار دارد، آسیب می‌زنند. «کلی کینان» یکی از محققان دانشگاه استاکتون در آمریکا گفت: در این بررسی به دنبال آن بودیم تا تاثیر هیدروژن پراکسید بر کلاژن‌ها مشخص شود. در این مطالعه تمامی قسمت‌های دندان مورد توجه قرار گرفت و تمرکز اصلی بر تاثیر این ترکیب بر پروتئین موجود روی لایه دندان بود. دندان حاوی عاج، مینای دندان و بافتی است که ریشه را به لثه متصل می‌کند.
انتهای پیام/

خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: سلامت تغذیه مکمل ورزشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۷۴۳۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف دخانیات

به گزارش همشهری آنلاین،‌ دکتر محمدرضا مسجدی ، با بیان اینکه برخی موارد از منظر علمی به یک برهان تبدیل شده‌اند، خاطرنشان کرد: موارد بسیار متعددی درباره برهان‌هایی که از منظر علمی اثبات شده‌اند، وجود دارد؛ به طور مثال، مصرف زیاد نمک سبب افزایش فشار خون می‌شود و فشار خون بالا می‌تواند عاملی برای سکته‌های قلبی و مغزی باشد. کشورهای متعددی درباره تاثیر زیاد نمک مطالعات گسترده‌ای انجام داده‌اند؛ بنابراین در چنین شرایط، لازم نیست که درباره تاثیر مصرف زیاد نمک پژوهش کنیم. در همین راستا هم باید گفت که به طور قطع، افزایش میزان مالیات بر دخانیات می‌تواند بر میزان مصرف اثرگذار باشد. تاثیر مالیات بر میزان مصرف دخانیات نیز جزو مواردی است که به یک برهان تبدیل شده است.

وی افزود: افزایش مالیات بر سیگار و تاثیر این مولفه بر کاهش مصرف نباید به صورت آزمایشی با هدف پاسخ به پرسش « آیا افزایش مالیات بر میزان مصرف اثر دارد؟» اجرا شود. بررسی‌ها بیانگر این است که میزان مالیات بر مصرف دخانیات اثر می‌گذارد.

مالیات مهم‌ترین عامل برای جلوگیری از رشد محصولات دخانی

دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات ایران با بیان اینکه بررسی‌های برخی از سازمان‌های اقتصادی بیانگر این است که دخانیات بر توسعه پایدار اثر دارد، افزود: مولفه‌های صنعت، تجارت و استعمال دخانیات به عنوان ۳ مانع توسعه در کشورهای «در حال توسعه» هستند. همچنین بنابر اعلام بانک جهانی که یک سازمان اقتصادی است، کشورهای در حال توسعه به منظور توسعه، رشد و اشتغال‌زایی باید با مصرف دخانیات مبارزه کنند. اگرچه بانک جهانی یک سازمان اقتصادی است و در زمینه بهداشت فعالیت نمی‌کند اما از مضرات مصرف دخانیات سخن می‌گوید.

وی با بیان اینکه بانک جهانی بر ضرورت مبارزه با مصرف دخانیات در کشورهای پیشرفته تاکید کرده، افزود: مالیات، مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف و جلوگیری از رشد محصولات دخانی به حساب می‌آید.

مسجدی با اشاره به معاهده «چارچوب کنترل دخانیات» سازمان جهانی بهداشت گفت: سال ۲۰۰۳، معاهده جهانی چارچوب کنترل دخانیات توسط سازمان جهانی بهداشت به تصویب رسید. معاهده سازمان جهانی بهداشت در زمینه کنترل دخانیات دارای چندین ماده است که به موضوع مالیات در یکی از بندهای آن اشاره شده است.

لزوم میانگین ۷۰ تا ۷۵ درصدی مالیات بر قیمت خرده‌فروشی دخانیات

این متخصص با بیان اینکه ایران در منطقه مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی قرار دارد، خاطرنشان کرد: از مراکش تا پاکستان عضو کشورهای منطقه مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی به حساب می‌آیند. کشورهای منطقه مدیترانه شرقی با استفاده پارامترهای گوناگون نسبت به وضعیت میزان استعمال دخانیات اقدام می‌کنند. میزان مالیات محصولات دخانی باید به نحوی باشد که حداقل ۷۰ تا ۷۵ درصد قیمت خرده‌فروشی به مالیات اختصاص داده شود.

وی با بیان اینکه مالیات محصولات دخانی کشور معادل ۲۸ درصد است، ادامه داد: برخی با افزایش نرخ مالیات محصولات دخانی مخالفت می‌کنند و مدعی هستند افزایش نرخ مالیات محصولات دخانی می‌تواند صنعت و اشتغال‌زایی را با چالش مواجه کند. مخالفان افزایش مالیات همچنین ادعا می‌کنند افزایش مالیات می‌تواند منجر به قاچاق محصولات دخانی شود.

دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات ایران افزود: بازهم تاکید می‌کنم مخالفان افزایش مالیات بر محصولات دخانی بر قاچاق محصولات دخانی به دلیل افزایش نرخ مالیات تاکید دارند. این درحالیست که میزان مالیات بر محصولات دخانی کشور پاکستان معادل ۷۶ درصد است؛ پرسش «آیا در این کشور محصولات دخانی قاچاق می‌شوند؟» را مطرح می‌کنم؛ در پاسخ به این پرسش باید گفت قاچاق دخانیات در کشور پاکستان انجام می‌شود؛ اگر نرخ مالیات بر محصولات دخانیانی کشور پایین بود، بازهم محصولات دخانی در پاکستان قاچاق می‌شدند.

وی با بیان اینکه سازمان امور مالیاتی کشور تخصصی‌ترین نهاد مالیاتی کشور به حساب می‌آید، افزود: سال ۱۴۰۱، سازمان مالیاتی کشور در نامه‌ای خطاب به مجلس شورای اسلامی نحوه محاسبه نرخ مالیات بر دخانیات را اعلام کرده و در این نامه نحوه محاسبه مالیات بر دخانیات را اعلام کرده است. سازمان مالیاتی کشور در این نامه اعلام کرده است که با نرخ مالیات ابلاغی می‌توان میزان مالیات دریافتی از ۲۲ هزار میلیارد تومان را به ۶۰ هزار میلیارد تومان افزایش داد. به طور قطع، افزایش مالیات می‌تواند بر میزان مصرف اثر بگذارد و حکم بازدارنده داشته باشد.

مسجدی درباره میزان مالیات در کشورهای دیگر نیز گفت: بررسی‌ها بیانگر این است عراق هر ساله میزان مالیات را ۱۰۰ درصد افزایش می‌دهد تا میزان مصرف دخانیات را به صفر درصد برساند.

کاهش ابتلا به سرطان با کنترل دخانیات

دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات ایران با بیان اینکه قوانین ارزشمندی در کشور وجود دارد، افزود: اگرچه قوانین ارزشمند در کشور وجود دارد اما در زمینه اجرای قوانین ضعف داریم. قانون مبارزه با دخانیات در کشور وضع شده اما از منظر اجرای این قانون ضعف داریم. همچنین دو کشور استرالیا و نیوزلند اعلام کرده‌اند که تا پایان سال ۲۰۲۵ میلادی در کشورهای خود، هیچ‌گونه مصرف دخانیاتی وجود ندارد. پرسش «چگونه این کشورها به این جایگاه رسیده‌اند؟» را مطرح می‌کنم. موضوع کنترل مصرف دخانیات از اهمیت فراوانی برخوردار است.

وی در پایان گفت: موضوع کنترل دخانیات از اهمیت فراوانی برخوردار است و باید در کانون توجه قرار گیرد. بررسی‌ها بیانگر این است که سالانه ۱۵۰ هزار نفر در کشور مبتلا به سرطان می‌شوند و میزان مرگ و میر سالانه ناشی از سرطان معادل ۸۰ هزار نفر است. اگر بتوانیم مصرف دخانیات را در کشور کنترل کنیم، به طور قطع، میزان ابتلا به سرطان حدود یک سوم کاهش می‌یابد.

کد خبر 849082 منبع: ایسنا برچسب‌ها خبر مهم دخانیات - سیگار

دیگر خبرها

  • مصرف کولر‌ها در ایران معادل مصرف برق یک کشور ۱۲۰ میلیون نفری است
  • مکمل‌های ورزشی فقط باید در داروخانه‌ها عرضه شود
  • عرضه مکمل‌های ورزشی تنها از طریق داروخانه‌ها مجاز است
  • مصرف کولر‌ها در ایران معادل مصرف برق کشور ۱۲۰ میلیون نفری است
  • مصرف کولرها در ایران معادل مصرف برق کشور ۱۲۰ میلیون نفری است
  • مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف دخانیات
  • بهترین زمان استفاده از ویتامین‌ها چه ساعتی است؟
  • اردوی جهادی دندان پزشکان کشور در شیراز
  • خواص قهوه + تاثیر بر لاغری و عوارض مصرف بیش از حد
  • گزارش برنامه توسعه سازمان ملل و کمیته «اسکوا» از اوضاع غزه