Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-04@21:46:40 GMT

ابراهیم رزاقی:۶۰ میلیون نفر زیر خط فقر قرار دارند

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۶۰۶۶۹

ابراهیم رزاقی:۶۰ میلیون نفر زیر خط فقر قرار دارند

به گزارش تابناک به نقل از نامه‌نیوز، وضعیت اقتصادی این روز‌های ایران به‌گونه‌ای است که اطمینانی نیست که وقتی از خواب بیدار می‌شویم قیمت‌ها به خصوص در اقلام اساسی نسبت به شب گذشته چند برابر نشده باشد؛ برای مثال بالارفتن قیمتکالا‌هایی مانند تخم مرغ یا کره با هیچ منطقی سازگار نیست و مشخص نیست که دولت در کنترل قیمت‌ها دقیقا چه نقشی ایفا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابراهیم رزاقی، اقتصاددان درباره علل افسارگسیختگی قیمت‌ها گفت: «اگر بخواهیم رفتار اقتصادی مسئولان را تحلیل کنیم، ناچاریم که تحلیلی کلی از سیاست‌های کلی اقتصادی ایران بعد از انقلاب داشته باشیم. یک رویکرد اقتصادی در دوران جنگ وجود داشت که دولت در برابر فشار‌های خارجی تسلیم نمی‌شد و سعی می‌کرد در عین حال که مقاومت کند، با استفاده از سازوکار‌های منطقی نیاز مردم را تأمین کند. مانند امروز در آن زمان هم مواد غذایی در کشور کم بود، اما دولت ارز ارزان در اختیار برخی قرار نمی‌داد که بدون هیچ نظارتی جنس وارد کنند بلکه با تعیین قیمت و ارائه کوپن و ایجاد تعاونی‌ها اجناس را به صورت منطقی بین مردم توزیع می‌کرد. در مقابل اکنون دلار ارزان به برخی می‌دهند تا واردات انجام دهد. استدلال دولت هم این است که دلار ارزان می‌دهیم تا قیمت تمام‌شده برای مصرف‌کننده پایین درآید، اما به دلیل آنکه هیچ نظارتی وجود ندارد و دولت عملا خود را کنار کشیده است و اقتصاد کشور را رها کرده است، نه تنها قیمت تمام‌شده اجناس ارزان نمی‌شود بلکه شاهد چندبرابری قیمت‌ها هستیم».


او ادامه داد: «پرسش من این است که چرا بانک مرکزی به این موضوع ورود نمی‌کند؟ اگر یک‌بار این سیاست اتخاذ شود، می‌گوییم دولت اشتباه کرده است، اما وقتی با علم به اینکه چنین سیاستی اقتصاد را نابود می‌کند، همچنان در دستور کار دولت است، باید بگوییم که دولت در گرانی کالا‌ها عمد دارد».

این اقتصاددان درباره ریشه نابسمانی‌های اقتصادی کشور تصریح کرد: «بعد از جنگ دولت آقای هاشمی رفسنجانی سرمایه‌داری لیبرال را در کشور حاکم کرد؛ تازه لیبرالِ نفتیِ وارداتی و نه صادراتی. البته تا به امروز برخی دولت‌ها دست به اقداماتی مانند ساخت مسکن مهر یا ارائه کارت سوخت زده‌اند که همان‌ها هم در دولت آقای روحانی متوقف شد یا تا قبل از آقای روحانی ساخت پالایشگاه در دستور کار قرار داشت، اما آقای روحانی که روی کار آمد گفتند که پالایشگاه‌ها باعث آلودگی است یا در عرصه پتروشیمی مواد به صورت نیمه‌خام صادر می‌شود و معلوم نیست که چرا این اتفاق می‌افتد؟»

او ضرورت‌هایی که دولت می‌توانست رعایت کند و نکرد را هم اینگونه روایت کرد: «روسیه و چین در کنار ما بودند، اما دولت نتوانست در شرایط بحرانی کنونی آن‌ها را آن‌طور که شایسته بود، حفظ کند یا هند از ما نفت می‌خرید، اما دولت نتوانست این مشتری ثابت خود را نگاه دارد و در برابر همه این انتقاد‌ها و همه این مشکلات آقای روحانی همچنان توجیه می‌کند و کوچک‌ترین کاری برای حل مشکلات انجام نمی‌دهد و آقای روحانی گویی که در این کشور هیچ‌کاره است».

رزاقی در پاسخ به این پرسش که دولت در شرایط کنونی چه کار می‌تواند انجام دهد، یادآور شد: «دولت به‌جای دادن ارز ارزان به افرادی خاص باید از ثروتمندان مالیان بگیرد. این صحیح نیست که دولت کمک کند که عده‌ای محدود مدام ثروتمندتر و عموم مردم هر روز فقیرتر شوند. روزگاری امام می‌گفت که مسئولان باید مثل کوخ‌نشینان زندگی کنند، گزاره‌ای که قانون اساسی هم به شکلی دیگر آن را تأیید می‌کند. من بار‌ها گفته‌ام که دولت باید واردات کالا‌های اساسی را به بخش خصوصی واگذار نکند. یک نیروی جهادی احتیاج است که همان تجربه دوران دفاع مقدس را تکرار کند و با دادن کالابرگ و ایجاد تعاونی‌ها اجناس اساسی را با قیمت متناسب به صورت عادلانه بین مردم توزیع کند».

او در پایان مهم‌ترین تهدید این روز‌های ایران را مشکلات اقتصادی دانست و گفت: «اکنون مهم‌ترین تهدید ایران فقر شدید، بیکاری گسترده، عدم توانایی بسیاری از مردم در پرداخت کرایه خانه و پول‌دارتر شدن پول‌دارهاست. واقعیت این است که در حال حاضر ۳۰ میلیون بیکار وجود دارد و ۶۰ میلیون نفر زیر خط فقر قرار دارند. وضعیت اقتصادی کشور در شرایط بسیار بدی قرار دارد».

منبع: تابناک

کلیدواژه: قرارداد الجزایر قتل عام صبرا و شتیلا مکانیسم ماشه حیران هفته دفاع مقدس خط فقر معیشت قرارداد الجزایر قتل عام صبرا و شتیلا مکانیسم ماشه حیران هفته دفاع مقدس آقای روحانی قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۶۰۶۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم

سیدمحمدرضا میرتاج الدینی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس پیرامون اهمیت دیپلماسی فعال انرژی ایران در دولت سیزدهم که منجر به توسعه تجارت انرژی ایران شد؛ افزود: یکی از مهم ترین بخش های دولت که اقدامات مهمی در جهت رفع تحریم ها و خنثی کردن اثرات آن بر اقتصاد ایران داشته است؛ صنعت نفت و گاز بوده است. به پشتوانه این رویکرد کلیدی دولت سیزدهم در زمینه بازطراحی تجارت انرژی ایران، امروز توانستیم که مسیر خنثی سازی تحریم ها را پیش ببریم و نفت خام و گاز طبیعی بیشتری به فروش برسانیم و در این زمینه توانستیم به سطح خوبی از تولید و صادرات نفت خام برسیم و رکوردهای قبلی در زمان تحریم ها نیز بشکنیم و به نوعی رکوردشکنی تاریخی نیز داشته باشیم.

به گفته عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس سیاست هایی همچون تولید بار اول و تمرکز توسعه زنجیره ارزش محصولات صنعت نفت از سیاست های اصلی و درستی است که توسط دولت سیزدهم در زنجیره ارزش نفت و گاز به اجرا گذاشته شد. این اقدام علاوه بر اینکه توانست زمینه ساز صادرات خدمات فنی و مهندسی ایرانی به ونزوئلا شود و سهامداری ایران در پالایشگاه های فراسرزمینی را به سرانجام برساند؛ در زمینه نیاز به واردات تجهیزات راهبردی صنعت نفت و گاز ایران نیز کمک چشم گیری کرد و از همین رو علاوه بر کاهش ارزبری از محل رشد صادرات نفت خام ایران به ارزآوری بیشتر برای کشور منجر شد و وابستگی ما را به دیگران کاهش داد. از سوی دیگر، تمرکز بر توسعه و تکمیل زنجیره ارزش نفت و گاز کشور، منجر به تولید محصولات نهایی با ارزش افزوده بالاتر و اشتغال آفرینی برای متخصصان کشور خواهد شد که از اهمیت اساسی برخوردار است.

میرتاج الدینی گفت: در حال حاضر، در بسیاری از زمینه ها مواد اولیه را صادر می کنیم. در حالی که مجبوریم محصولات نهایی ساخته شده از همین مواد اولیه را با قیمت بالایی به کشور وارد کنیم. این شرایط به ضرر کشور است و دولت را از درآمدهای ارزی محروم می کند. اعمال سیاست هایی مانند در نظر گرفتن معافیت های مالیاتی هدفمند از صنایعی که در حوزه تولید محصولات نهایی فعالیت می کنند، می تواند در راستای توسعه زنجیره ارزش محصولات اثرگذار باشد.

میرتاج الدینی تأکید کرد: هدف از تحریم صنایع نفت و گاز کشور این بود که اقتصاد کشور فلج شود. اما با سیاست گذاری های صحیح و اتکا به خود توانستیم به خنثی سازی تحریم ها بپردازیم. در نهایت این سیاست گذاری های درست ما را به رکوردزنی در فروش نفت خام کشور رساند. به نحوی که رشد اقتصادی 5.4 درصدی را تجربه کردیم و فروش نفت کشور را تا حد زیادی به رکورد سال های قبل از تحریم نزدیک کردیم.

دیگر خبرها

  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم
  • مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی/ مشکلات پابرجاست
  • دولت علاوه بر کنترل قیمت‌ها، اخلال گران اقتصادی را معرفی کند
  • لزوم اجرای وعده صادق اقتصادی در کشور
  • دولت عزم خود را برای بازدارندگی در عرصه اقتصادی جزم‌ کند
  • دولت تلخ‌کامی اقشار کم درآمد را به شیرینی تبدیل کند‌
  • دولت بدون مماشات با سوداگران امنیت اقتصادی کشور مبارزه کند
  • ادعای علیرضابیگی از مخالفت احمدی‌نژاد با گشت ارشاد
  • وزیر راه و شهرسازی با نایب‌رئیس دولت امارات دیدار کرد