Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- کارشناس حوزه مسکن گفت: 70 درصد تهرانی ها، فقیران مسکن محسوب می‌شوند.
به گزارش خبرگزاری آریا، فرید قدیری افزود: طبق آمار رسمی به ثبت رسیده از سوی وزارت مسکن و شهرسازی، نرخ جمعیت زیر خط فقط مسکن در ایران 1/8 برابر نرخ متعارف جهانی است.
او ادامه داد: 40 درصد از خانوار ایرانی زیر خط فقر مسکن بسر می‌برند، خانواده‌هایی که بیش از 30 درصد هزینه ماهانه یا سالانه خود را صرف اجاره بها و هزینه‌های مرتبط با تهیه مسکن می‌کنند فقیران مسکن محسوب می‌شوند این نرخ در تهران به 70 درصد جمعیت استان رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این کارشناس حوزه مسکن تصریح کرد: بیش از دو سوم تهران نشینان هزینه‌ای که برای اجاره بها و تهیه مسکن می‌دهند بیشتر از رقم پرداختی سایر کشور‌های دنیاست.
آقای قدیری گفت: در ایران بر اساس آخرین آمار مربوط به سال 98، یک زوج ساکن تهران حدود 66 سال طول می‌کشد که خانه دار شوند، البته این موضوع، یک شرط محال هم دارد و آن اینکه نرخ مسکن با شرایط تورمی دستمزد آن فرد برابری داشته باشد و متاسفانه هیچگاه این اتفاق نمی‌افتد، زیرا نرخ مسکن همیشه بیشتر از تورم کشور است.
او افزود: مدت خانه دار شدن یک زوج در کشور به طور میانگین حدود 33 سال و این در حالی است که در دنیا تعریف شده حدود 10 تا 12 سال طول می‌کشد تا یک فرد بتواند با پس انداز خود خانه دار شود.
این کارشناس حوزه مسکن با اشاره به الزام دولت سیزدهم برای تولید سالانه یک میلیون واحد مسکن، ادامه داد: در حال حاضر حدود 4/5 میلیون واحد خالی در کشور وجود دارد این در حالی است که هنوز حدود 70 هزار واحد از پروژه مسکن مهر تحویل صاحبانشان نشده حال اینکه قانون جهش تولید مسکن که رئیس جمهور طبق آن، الزام تولید سالانه یک میلیون واحد مسکونی را در دستور کار قرار داده برای این 4/5 میلیون واحد خالی هم تدبیری کرده یا خیر، به نظر بنده تدبیری نکرده، زیرا راه حلی ساده برای این موضوع وجود دارد مبنی بر اعمال مالیات بر خانه‌های خالی و این قانون در کشور ما اجرا نمی‌شود.
آقای قدیری اضافه کرد: دولت اجرایی کردن چنین قانونی را رها کرده و سراغ راهی رفته که نه زمانش مشخص است و نه ابزاری برای اجرای آن فراهم است.
مشاور وزیر راه و شهرسازی در امور مسکن گفت: افزایش تولید مسکن و کنترل تقاضا می تواند قیمت را کنترل کند.
آقای ابوالفضل نوروزی در استودیو گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: افزایش عرضه مسکن و کنترل تقاضا و ورود سرمایه به بازار مسکن دو رکن و دو بال موثر در قیمت مسکن هستند که البته باید همزمان شکل بگیرد.
او ادامه داد: در حال حاضر، آماری که در خصوص خانه های خالی در کشور وجود دارد مربوط به سال های قبل است با این حال برخی از خانه های خالی به عنوان خانه دوم و تفرجگاه در حال استفاده است گرچه خانه های خالی در شمال تهران می تواند پس از اعمال مالیات و اجرای قانون مالیات بر خانه های خالی، به صورت پلکانی قیمت خانه های دیگر سطوح کشور را نیز کاهش دهد.
محمدرضا رضائی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس نیز گفت: طبق آماری که در دست داریم در کشورمان حدود دو میلیون واحد خالی وجود دارد برای اینکه این واحدهای خالی در بازار مسکن جاری شوند به آنها مالیات بر خانه های خالی، اعمال کرده ایم البته این قانون در دولت قبلی هم وجود داشت اما به دلیل کم بودن مالیات، بازدارندگی چندانی در مورد ایجاد خانه های خالی ایجاد نکرد به همین دلیل در دولت فعلی، میزان مالیات ها افزایش یافت.
آقای رضائی کوچی از شناسایی بیش از یک میلیون واحد مسکونی خالی تا این لحظه خبر داد و افزود: پس از معرفی این تعداد واحد خالی به امور مالیاتی و ثبت مالیات برای این یک میلیون واحد شناسایی شده مالکین این خانه ها ترجیح خواهند داد املاک خود را یا بفروشند و یا اجاره دهند.
نوروزی مشاور وزیر راه و شهرسازی، تامین منابع مالی جهت تولید مسکن را منوط به ایجاد صندوق ملی مسکن و چند راه دیگر دانست و افزود: این صندوق به طور مستقیم از بودجه استفاده نمی کند بلکه اقساط برگشتی مسکن مهر درآمدهای حاصل از فروش و واگذاری اجاره های 99 ساله خانه و زمین و درآمد خاصله از جرائم مالیاتی بانک ها بخشی از درآمد این صندوق را تشکیل می دهد.
وی تصریح کرد: با استفاده از ابزار موجود در سامانه سما می توانیم از نرخ هدر رفت تسهیلات نا سالم برخی بانک ها کم کنیم زیرا در مواردی مشاهده شده بود که یک بانک به فردی یا ارگان تسهیلات داده و آن فرد با تسهیلات بانکی در فرانسه اقدام به خرید ویلا کرده بود اگر این تسهیلات ناسالم کاهش یابد مسیر درست تسهیلات می تواند به سمت تولید مسکن باز شود.
آقای رضائی کوچی رئیس عمران مجلس هم گفت: تعداد زیادی از حدود دو میلیون خانه خالی موجود در کشور عمدتاً خانه های بزرگ و لوکس هستند که طبیعتاً، مخاطب ما نمی تواند از این خانه ها بهره مند شود هر چند اعمال مالیات بر این خانه ها به حرکت بازار مسکن کمک خواهد کرد.
آقای نوروزی مشاور وزیر راه و شهرسازی هم با بیان اینکه اگر مشکل زمین حل شود مشکل مسکن هم حل خواهد شد گفت: در حال حاضر وزارت راه و شهرسازی آنقدر زمین خالی دارد که بتواند برای تولید حدود یک میلیون واحد در سال اول اجرای طرح افزایش و جهش تولید مسکن قدم بردارد اما برای باقی راه باید بانک ها و سایر ارگان ها پای کار بیایند و زمین های خود را به صورت تهاتر یا فروش در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار دهند.
او ادامه داد: ما به دنبال شهرسازی هستیم و اگر ارگان ها، اقدام به ارائه زمین های خود کنند می توانیم در جاهای بهتری برای مردم خانه سازی کنیم.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از صدا و سیما، فرید قدیری کارشناس حوزه مسکن هم گفت: آقای رئیس جمهور در بدو کار اشاره به اعمال مالیات سنگین و مبارزه با رانت و فساد و سوداگری کرد، اما هنوز این وعده اجرایی نشده زمانی که چنین وعده ای داد وام مسکن 80 میلیون تومان بود و نرخ هر متر مربع خانه درتهران چهار میلیون تومان، حالا هم وام مسکن همان 80 تومان است و نرخ هر متر خانه در تهران به میانگین 30 میلیون تومان رسیده است.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: تهرانی خط فقر مسکن کارشناس حوزه مسکن یک میلیون واحد خانه های خالی راه و شهرسازی اعمال مالیات تولید مسکن واحد خالی مسکن هم خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۸۴۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوسازی حدود ۱۷ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده آذربایجان‌غربی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، رسول عطائی افزود: بسته‌های تشویقی متضمن نوسازی مسکن محدوده های بازآفرینی شهری در ۲۲ شهر هدف استان در حال اجراست.

او اضافه کرد: طرح بسته‌های تشویقی متضمن نوسازی مسکن محدوده های بازآفرینی شهری در ۱۰۰ درصد محدوده های بازآفرینی مصوب در ۲۲ شهر هدف  سطح استان اجرایی می شود.

عطائی گفت: تاکنون ۱۲ هزار و ۶۶۳ واحد مسکونی در سامانه ستاد ملی ثبت شده است و پروانه ساختمانی برای نوسازی مسکن دریافت کرده‌اند.

او بیان کرد: با این آمار آذربایجان غربی در نوسازی واحدهای مسکونی در بافت‌های فرسوده شهری بیش از ۷۵ درصد از برنامه ۲ ساله را اجرایی کرده است.

آذربایجان‌غربی جزو استان‌های پیشرو بوده و در آینده این طرح همراه با اطلاع رسانی عمومی عملیاتی می‌شود.

 

 

دیگر خبرها

  • سلامی : مالیات باید بر عایدی سرمایه باشد و نه بر تورم/ طرحی به نام حمایت از محرومان، به کام یک درصد مرفه جامعه /هشدار نسبت به تشدید بحران در بازار مسکن
  • امکان ساخت ۴ و نیم میلیون واحد مسکونی جدید در بافت‌های فرسوده
  • امکان ساخت ۴.۵ میلیون واحد مسکونی جدید در بافت‌های فرسوده
  • رد درخواست ۹۶ درصد متقاضیان نهضت ملی در شهرهای تهران
  • ۹ میلیون خانه خالی در ژاپن! / گاردین: تا یک دهه آینده ۳۰ درصد خانه‌ها در ژاپن خالی خواهند بود
  • ماجرای مالیات بر عایدی سرمایه چیست؟/ ببینید وقتی قانون تصویب شود چقدر باید مالیات بدهید؟ (فیلم)
  • پیشرفت انبوه سازی طرح نهضت ملی مسکن سمنان ۶۵ درصد است
  • دانشجو‌های خانه به دوش! / جای خالی خانه دانشجویی در پازل زندگی زوج‌های دانشجو
  • پرداخت تسهیلات جهت مقاوم سازی مسکن روستایی در کهگیلویه و بویراحمد
  • نوسازی حدود ۱۷ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده آذربایجان‌غربی